(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida shaxsga yoʻnaltirilgan oʻquv-tarbiya jarayonini samarali tashkil etishning nazariy asoslari va amaliy yoʻllari yoritiladi. Unda bolalarning yosh xususiyatlari, individualligi, qiziqishi va rivojlanish sur’atini inobatga olgan holda ta’lim jarayonini loyihalash tamoyillari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, pedagogning shaxsga yoʻnaltirilgan yondashuvdagi roli, rivojlantiruvchi muhitni shakllantirish, interfaol metodlar, kuzatish va baholash usullari, oʻyin va tajriba faoliyatini tashkil etishning samarali shakllari tahlil qilinadi. Maqolada maktabgacha ta’limda individual ta’lim trayektoriyalaridan foydalanishning afzalliklari va natijalari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan asoslab beriladi.