(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda boshlang‘ich ta’limda imloviy savodxonlikni shakllantirishning psixolingvistik asoslari va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning yosh xususiyatlari, kognitiv rivojlanishi hamda yozma nutq malakasini shakllantirishda ko‘rgazmali vositalar, bosqichma-bosqich o‘qitish, interfaol metodlarning samaradorligi yoritiladi. Tadqiqot imloviy xatolarni tipologik o‘rganish va ularni bartaraf etish strategiyalariga asoslanib, boshlang‘ich sinflarda to‘g‘ri yozuv malakasini rivojlantirishning samarali yo‘llarini ko‘rsatadi.