(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarning ijtimoiy-emotsional ko’nikmalarini shakllantirishning pedagogik va psixologik jihatlariga bag’ishlangan. Maqolada O‘zbekistonning “Ilk qadam” davlat dasturi, Montessori tizimi, Erikson va Gottmanning nazariyalari asosida bolalarning his-tuyg’ularini boshqarish, empatiya qilish va ijtimoiy munosabatlar qurish qobiliyatlarini rivojlantirish yo’llari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, pedagogik va psixologik yondashuvlarning uyg’unlashgan holda qo’llanilishi bolalarning ijtimoiy-emotsional rivojlanishida samarali natijalar beradi.