(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida giperkativ bolalar bilan samarali ishlashda pedagoglarning pedagogik kompetentligini rivojlantirish shart-sharoitlari tahlil qilinadi. Giperkativ bolalarning xulq-atvori, psixologik xususiyatlari va ijtimoiy moslashuv jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagogik kompetentlikni oshirish metodikalari va zamonaviy pedagogik texnologiyalar qo‘llanishi keltiriladi. Giperaktiv bolalar bilan ishlashda zarur bo‘lgan asosiy sahrt- sharoitlar va ularning amaliy qo‘llanilishi yuzasidan ilmiy ma’lumotlar berilgan.