(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlarining ta’lim-tarbiya va kasbiy pedagogik faoliyatni shakllantirish haqidagi qarashlari tahlil qilinadi. Xususan, Al-Farobiy, Ibn Sino, Beruniy, Alisher Navoiy kabi allomalarning o‘qituvchi shaxsiga, ilm va tarbiyaga oid fikrlari hozirgi pedagogik jarayon bilan bog‘liq holda yoritilgan. Maqolada mutafakkirlar g‘oyalari asosida o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari suriladi