(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ilk yoshdagi bolalarning ijtimoiylashuv jarayoni, uning mazmuni va ahamiyati yoritiladi. Bolada dastlabki ijtimoiy ko‘nikmalarning shakllanishi, kattalar va tengdoshlar bilan muloqotning rivojlanishi, emotsional-irodaviy sifatlarning mustahkamlanishi ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, oilada, maktabgacha ta’lim tashkilotida hamda keng ijtimoiy muhitda bolani ijtimoiylashtirishga ta’sir etuvchi omillar va samarali pedagogik yondashuvlar ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari ilk yoshdagi bolalarda ijobiy ijtimoiy xulq-atvorni shakllantirishning muhim shartlarini ochib beradi.