(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada ona tili darslarida o‘quvchilarning og‘zaki nutqini rivojlantirishning samarali yo‘llari va usullari yoritilgan Og‘zaki nutq o‘quvchialrning muloqot madaniyatining shakllantirish, fikrni aniq va ravon ifoda etish ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda interfaol metodlar suhbat, munozara, rolikli mashg‘ulotlar, rolli o‘yinlar hamda nutqiy vaziyatlardan foydalanish orqali o‘quvchilar nutq faolligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, dars jarayonida o‘qituvchining nutqnamunasi, til boyligini kengaytirish mashqlari va mustaqil fikrlashga yo‘naltirilgan topshiriqlarning o‘rni ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola natijalari ona tili ta’limida kommunikativ yondashuvni kuchaytirish vao‘quvchilarning nutq madaniyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.