(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning intellektual, ijtimoiy-emotsional va jismoniy rivojlanishini birlashtiruvchi kompleks yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, kompleks rivojlanish bolalarning muvozanatli shaxs sifatida shakllanishiga, maktabga tayyorgarlik darajasini oshirishga va ta’lim samaradorligini yaxshilashga xizmat qiladi. Maqolada intellektual, ijtimoiy-emotsional va jismoniy rivojlanishni ta’minlash yo‘llari va pedagogik takliflar yoritilgan.