(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
bugungi kunda til va kommunikativ qobiliyatlar bolalarning ijtimoiy moslashuvida, intellektual rivojlanishida va ta’lim muvaffaqiyatida hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Maktabgacha yosh – bu bolaning nutqiy qobiliyatlarining shakllanishi, so‘z boyligining o‘sishi va grammatik to‘g‘ri nutq madaniyatining asoslari qalinadigan eng muhim davr hisoblanadi. Ushbu tadqiqot O‘zbekiston Respublikasining “Ta’lim to‘g‘risida”gi Qonuni, 2024 yil 30-sentabrdagi O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining PF-152-son Farmoni “Maktabgacha ta’lim sifati va samaradorligini yanada oshirish bo‘yicha qo‘shimcha chora-tadbirlar to‘g‘risida” va Vazirlar Mahkamasi tomonidan 2022 yil 20-dekabrda qabul qilingan 802-sonli “Maktabgacha ta’lim davlat standarti” talablariga muvofiq, maktabgacha yoshdagi bolalar bilan lug‘at ishlarini olib borishning ilmiy-pedagogik asoslarini o‘rganishga bag‘ishlangan.