(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tili leksik tizimining asosiy semantik xususiyatlari, leksik birliklarning ko‘pma’nolilik, sinonimiya, antonimiya, omonimiya kabi hodisalari hamda leksik-semantik maydonlar doirasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilidagi murakkab semantik munosabatlarning o‘qitish jarayonida uchraydigan asosiy qiyinchiliklarga sabab bo‘lishi, talabalarning lug‘at boyligini rivojlantirishda samarali metodlar va interaktiv yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola ingliz tili o‘qituvchilari uchun leksik semantika masalalarini o‘rgatishda metodik tavsiyalar ham beradi