(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada reklama matnlarini tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan lingvistik, madaniy va pragmatik muammolar tahlil etiladi. Reklama diskursining persuaziv (ta’sir ko‘rsatishga yo‘naltirilgan) xususiyati tufayli tarjimon til jihatidan aniqlikni saqlagan holda, madaniy jihatdan mos va maqsadli auditoriya uchun qabul qilinarli mazmun yaratishi zarur bo‘ladi. Maqolada ekvivalentlik, madaniy moslashtirish, uslubiy vositalar, tarjima qilinishi qiyin bo‘lgan birliklar hamda tarjima jarayonidagi ijodkorlik kabi asosiy masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mazkur qiyinchiliklarni bartaraf etishda qo‘llaniladigan bir qator tarjima strategiyalari ham muhokama qilinadi