(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidan o‘zbek tiliga geologik terminlar va ilmiy matnlarni tarjima qilish jarayonida generalizatsiya (umumlashtirish) transformatsiyasining qo‘llanishi, uning lingvistik asoslari va amaliy misollari tahlil qilinadi. Tadqiqot geologiya sohasiga oid terminologiya xususiyatlari, tarjima jarayonidagi semantik moslashuv ehtiyojlari hamda generalizatsiya transformatsiyasining funksional-uslubiy ahamiyatini yoritadi