(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada Italo Kalvino tomonidan to‘plangan “Fiabe italiane” (“Italyan ertaklari”) asaridagi badiiy-tasvir vositalarining o‘zbek tiliga tarjima jarayoni tahlil qilingan. Tadqiqotda metafora, o‘xshatish, epitet, frazeologik birliklar, ritm va qofiya kabi vositalarning semantik yukini saqlagan holda tarjima qilish muammosi yoritiladi. Tarjima jarayonida dinamik ekvivalentlik, madaniy moslashuv va funksional tenglik tamoyillari uyg‘un qo‘llanilishi zarurligi asoslab berilgan