(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Inkor kategoriyasi faqatgina mavjudlikni rad etibgina qolmaydi. Negativlik orqali so’zlovchining munosabati, hissiy kechinmalari, noroziligi, yoki biror holatga bergan bahosini ham aks ettirish mumkin. Bu esa nutqning emotsional va kommunikativ qatlamlarini shakllantirishda xizmat qiladi. Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida ekspressiv inkor hodisasining lingvistik ifodalanish xususiyatlari, ularning strukturaviy va pragmatik jihatlari hamda inkorning emotsionalligini kuchaytiruvchi yoki kamaytiruvchi vositalar tahlil qilinadi