(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romani ingliz tiliga tarjima qilinganda muallif uslubining qay darajada saqlangani tahlil qilinadi. Asardan olingan o‘zbekcha iboralar va ularning inglizcha tarjimalari taqqoslanib, uslubning saqlangan hamda saqlanmagan jihatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot shuni tasdiqlaydiki, tarjimada nafaqat mazmun, balki muallifning poetik tili, hissiy ohangi va obrazlari ham alohida e’tibor talab qiladi