(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada akademik yozuv jarayonida o‘z-o‘zini, tengdoshlar va o‘qituvchi baholashning o‘zaro bog‘liqligi, ularning pedagogik funksiyalari va ishonchliligi tahlil qilinadi. O‘z-o‘zini baholash o‘quvchining metakognitiv xabardorligi va tanqidiy fikrlashini rivojlantiradi; tengdoshlar baholashi esa ijtimoiy o‘rganishni kuchaytirib, talabalarga turli yozuv uslublari bilan tanishish imkonini beradi; o‘qituvchi baholashi esa ekspertlik yondashuvini saqlagan holda akademik standartlarga mos, ishonchli tahliliy fikr-mulohazalarni taqdim etadi. Maqolada ushbu uch baholash turini integratsiyalash akademik yozuvni o‘qitishda adolatli, refleksiv va rivojlantiruvchi baholash tizimini shakllantirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi