(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda sun’iy intellekt vositalari orqali tibbiy ingliz terminologiyasini o‘qitishning samaradorligi va avtomatlashtirilgan fikrmulohazaning o‘quv natijalariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari AI asosidagi interaktiv platformalar talabalarning terminlarni anglash, klinik kontekstda qo‘llash va metakognitiv ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantirishini ko‘rsatdi. Tajriba va nazorat guruhlari o‘rtasida o‘tkazilgan statistik tahlil sun’iy intellekt qo‘llanilgan guruhda o‘zlashtirish darajasi yuqoriligini matematik jihatdan tasdiqladi. O‘zbekiston tibbiyot universitetlarida ushbu AI-modellarni joriy etish kasbiy ingliz tili tayyorgarligini xalqaro standartlarga mos darajada takomillashtirish imkonini beradi.