(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola reklama matnarida uchraydigan okkazionalizmlarning tarjima qilinishidagi asosiy qiyinchiliklarni va samarali strategiyalarni tahlil qiladi. Maqolada semantic noaniqlik, fonetik o‘ziga xoslik, stilistik rang-baranglik va madaniy moslashuv kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Tarjimon uchun vazifa faqat ma’noni uzatish bilan cheklanmay, balki reklamaning hissiy, estetik va tijoriy ta’sirini ham saqlashdir. Maqola shuningdek, transliteratsiya, transkripsiya, kalkalash, tasviriy tarjima, blending va transkreatsiya kabi strategiyalarning samaradorligi va ularning reklama occasionalismlarini tarjimada qo‘llanilishi tahlil qilinadi.