(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada frazeologizmlarni bir tildan ikkinchi tilga tarjima qilish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari, tarjimonning madaniy va lingvistik kompetensiyasi, frazeologik birliklarning milliy xususiyatlari va semantik ko‘chishlari yoritib beriladi. Shuningdek, ingliz–o‘zbek va o‘zbek–ingliz tillarida qo‘llaniladigan barqaror iboralarni tarjima qilishdagi qiyinchiliklar misollar asosida tahlil qilinadi