(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu kengaytirilgan maqolada sun’iy intellektning tarjimonlik kasbiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Inson tarjimonlar madaniy kompetensiya, etik mas’uliyat va kontekstni to‘g‘ri talqin qilish qobiliyati tufayli hanuz dolzarb ekani ta’kidlanadi. AI’ning cheklovlari, gibrid tarjima jarayonlari va kelajak tarjimonlari uchun zarur ko‘nikmalar sharhlanadi