(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi reklama matnlarini tarjima qilish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Reklama matnlari o‘z tabiatiga ko‘ra emotsional ta’sirchanlik, qisqalik, obrazlilik va madaniy konnotatsiyalarga ega bo‘lgani uchun ularni tarjima qilish faqat lingvistik ekvivalent tanlash bilan cheklanmaydi. Maqolada reklama tarjimasida transkreation va lokalizatsiya metodlarining roli hamda ularni qo‘llashda yuzaga keladigan qiyinchiliklar yoritiladi. Shuningdek, madaniy mos kelmaslik, konnotativ ma’nolarning yo‘qolishi, til tuzilmasidagi farqlar, shiorlarning ritmik xususiyatlarini saqlash kabi masalalar chuqur tahlil qilinadi