(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjima jarayonining nazariy asoslari, uning inson faoliyatidagi o‘rni hamda og‘zaki va yozma tarjimalarning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Maqolada og‘zaki tarjimaning asosiy turlari — sinxron tarjima, ketma-ket tarjima, shivirlab tarjima va vizual tarjimaning jarayon jihatlari, texnik talablari hamda kommunikativ funksiyalari o‘rganiladi. Shuningdek, yozma tarjimaning ilmiy, rasmiy, badiiy va publitsistik uslublardagi ko‘rinishlari ham yoritilib, har bir tur uchun tarjimon zimmasiga yuklanadigan mas’uliyat va talablar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tarjima madaniyatlararo muloqot vositasi sifatida baholanib, uning zamonaviy jamiyatdagi kommunikativ ahamiyati yuzasidan xulosalar berilgan