(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjima asarlarining zamonaviy o’zbek adabiyotidagi o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi.Tarjima orqali milliy adabiyot xalqaro adabiyot bilan o’zaro bog’lanadi, til boyiydi va jarayonlar rivojlanadi. Tarjima asarlari adabiy va madaniy almashinuv koprigini yaratadi va jamiyatda ma’naviy qadriyatlarni kengaydiradi.