(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada nemis adabiyotida ertak janrining shakllanish jarayoni, uning folklor ildizlari, XIX asr romantizmi davrida qayta tiklanishi hamda zamonaviy adabiyot va madaniyatga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda ertaklarning strukturaviy-modellari, obrazlar tizimi, motivlar va funksiyalar Propp, Grimm va zamonaviy ertakshunoslik yondashuvlari asosida ko‘rib chiqiladi