(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada sun‘iy intellekt texnologiyalarining jadal rivojlanayotgan davrida tarjima jarayonlarida tarjimonning o‘rni va kelajagi tahlil qilinadi .Maqolada tarjima vositalarining imkoniyatlari hamda ularning cheklovlari yoritilib,tarjimonlik kasbiga bo‘lgan ehtiyojning qanday o‘zgarayotgani ko‘rsatiladi