(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjima jarayonida raqamli texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati yoritib beriladi. Zamonaviy tarjima amaliyotida mashinali tarjima tizimlari, CAT-dasturlar, elektron lug‘atlar va onlayn resurslardan foydalanish tarjima sifatini oshirishga xizmat qilmoqda. Maqolada ushbu texnologiyalarning afzallik va kamchiliklari tahlil qilinadi hamda ularning bo‘lajak tarjimonlar tayyorlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi