(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada pardoz vositalari reklamalarida gender tasvirining shakllanishi, uning lingvistik xususiyatlari hamda turli tilga tarjima jarayonida yuzaga keladigan ma’nodagi o‘zgarishlar ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida reklama matnlaridagi gender stereotiplari, vizual kodlar, diskursiv belgilar hamda tarjimadagi semantik, pragmatik va stilistik siljishlar o‘rganildi. Ingliz, rus va o‘zbek tillaridagi kosmetika brendlari reklamalaridan foydalanildi. Natijalar gender tasvirining ko‘p hollarda tilda va vizual materiallarda an’anaviy stereotiplarga tayanishini, tarjima jarayonida esa kontekstga moslash, madaniy normaga moslashtirish va marketing strategiyasidan kelib chiqib transformatsiya yuz berishini ko‘rsatdi