(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Tog‘ay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” asarida o‘zbek xalqining mustabid tuzum davridagi og‘ir hayoti, mehnatning qadrsizlanishi, ayollar ruhiy ezilishi, xalqning ezilishi, halollik va sabr-toqat orqali insoniylikni saqlab qolish mavzulari tahlil qilinadi. Maqolada asardan keltirilgan misollar, qahramonlar ruhiy kechinmalari va yozuvchining badiiy uslubi asosida ijtimoiy haqiqat yoritilgan.