(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola Mandarin (Standart Xitoy) tilining fonetik xususiyatlarini sinxronik va diaxronik nuqtai nazardan tahlil qiladi, jumladan, unli undoshlar, intonatsion va tonal tuzilish, er-hua (retroflex vokal qo‘shimcha), shuningdek, talaffuzdagi dialektal farqlar ko‘rib chiqiladi. Fonetikaning artikulyator, akustik va kognitiv elementlari ta’kidlanadi. Maqola sinov tadqiqotlari va jadal fonetik tadqiqot natijalariga asoslanadi.