(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqola godonimlarning leksik-semantik va tizimli xususiyatlarini nazariy jihatdan o‘rganib chiqadi va taxlil qiladi. Godonimlar - shahar onomastik tizimining eng faol qatlamlaridan biri bo‘lib, ular leksik-semantik tuzilishi, motivatsion xususiyatlari, grammatik shakllanishi hamda tizim ichidagi munosabatlari bilan ajralib turadi. Shahar makonidagi har bir ko‘cha nomi denotativ va konnotativ ma’no qatlamlariga ega. Denotativ qatlam o‘rni va obyektni bildirsa, konnotativ qatlam madaniy, tarixiy, ideologik mazmunni aks ettiradi. Superanskayaning ta’kidlashicha, “ko‘cha nomlarining semantik tarkibi ijtimoiy-madaniy haqiqatning lingvistik aksidir”.