(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqola ingliz tilidagi idiomalar va maqollarni o‘zbek tiliga tarjima qilishdagi lingvistik va madaniy muammolarni o‘rganadi. Idioma va maqollar nafaqat leksik ma’no, balki madaniy va stilistik ohangni ham o‘z ichiga oladi. Maqolada tarjimonlar qo‘llaydigan asosiy strategiyalar — ekvivalensiya, adaptatsiya, tushuntirish va madaniy moslashtirish — misollar bilan tahlil qilinadi.