(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezis ingliz va o‘zbek pediatriya terminlarining lingvomadaniy xususiyatlari va tarjima strategiyalarini qiyosiy tahlil qiladi. Tahlilda terminlarning semantik farqlari, madaniy omillarning ta’siri va pediatriya sohasida qo‘llaniladigan samarali tarjima usullari yoritiladi.