(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu tezisda turkiy xalqlar og‘zaki ijodi namunalaridan biri bo‘lgan topishmoqlar va ularda namoyon bo‘ladigan umumturkiy poetik, mifologik va obrazlar tizimi tahlil qilinadi. O‘zbek, turkman va qoraqalpoq topishmoqlari asosida qiyosiy kuzatishlar olib borilib, qadimgi dunyoqarash, kosmogonik tasavvurlar va obrazlar tizimidagi o‘xshashliklar yoritiladi.