(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Samarqand orqali sharq va gʻarb savdosi amalga oshirilar ekan, Buyuk ipak yoʻlida Samaraqand muhim boʻgʻinlaridan biri hisoblangan. Shahar savdogarlari Xitoy, Eron, Misr, Suriya, Hindiston, Vizantiya bilan savdo-sotiq qilar edilar. Aynan Samarqandda sharq va gʻarb madaniyatlari oʻzaro toʻqnashgan va bir-birini boyitgan. Shuning bilan birga Samarqand shahri muqaddas qadamjolari g‘arb va sharq xalqlarini doimiy ravishda qiziqtirib kelgan. Maqolada Samarqand shahrining muqaddas qadamjolari va ularning topografiyasi arxiv manbalari va tarixiy manbalar asosida tahlil etiladi.