(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada mutolaa madaniyati zamonaviy insonning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishidagi o‘rni falsafiy va pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Mutolaa nafaqat bilim olish vositasi sifatida, balki erkin fikrlash va ijodiy tafakkur jarayonlarini rag‘batlantiruvchi murakkab madaniy fenomen sifatida ko‘rib chiqiladi.