(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda estetik tafakkurni shakllantirish va rivojlantirishning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Estetik tafakkur bolaning atrof-muhitdagi go‘zallikni idrok etishi, his qilishi va baholash qobiliyatini rivojlantiruvchi muhim omil sifatida talqin etiladi. Tadqiqotda estetik tafakkurning bolaning emotsional, intellektual, axloqiy va ijodiy rivojlanishiga ta’siri nazariy jihatdan asoslab berilgan. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim tashkilotlarida estetik tarbiyani takomillashtirishga xizmat qiladi.