(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida o‘yin orqali o‘rganish texnologiyasining nazariy asoslari yoritib berilgan. O‘yin faoliyatining bolalar shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni, uning ta’limiy, tarbiyaviy va rivojlantiruvchi imkoniyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, o‘yin texnologiyalarining pedagogik jarayonga tatbiq etilishi, bolalarning bilish faolligi, ijodiy fikrlashi va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik yondashuvlar va maktabgacha ta’limda o‘yin texnologiyalaridan samarali foydalanish masalalari ko‘rib chiqilgan.