(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezisda kurashchilarni yillik tayyorgarlik jarayonini rejalashtirishda sportchilarning individual xususiyatlarini hisobga olish masalalari yoritilgan. Xususan, yosh, jins, vazn toifasi, jismoniy tayyorgarlik darajasi, texnik-taktik mahorati, psixologik holati hamda funksional imkoniyatlari mashg‘ulot yuklamalarini belgilashda asosiy omil sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, individual yondashuv asosida tuzilgan yillik reja sportchilarning sport natijalarini oshirish, jarohatlar xavfini kamaytirish va musobaqa faoliyatida barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi. Tezisda tayyorgarlikning makro-, mezo- va mikrotsikllarini individuallashtirishning amaliy ahamiyati ochib berilgan.