(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada sport tayyorgarligining o‘quv-mashg‘ulot bosqichida tayyorlov davrida qisqa masofaga yuguruvchilarning tezkor-kuch qobiliyatlarini rivojlantirishda pliometrik, konsentrik va izokinetik mashqlardan foydalanish samaradorligi qiyosiy tahlil qilindi. O‘tkazilgan tadqiqot natijalari barcha tajriba guruhlarida tezkor-kuch ko‘rsatkichlarining ijobiy o‘sishi qayd etilganligini ko‘rsatdi. Shu bilan birga, natijalar dinamikasining tahlili pliometrik mashqlar majmuasi qo‘llanilgan guruhda eng yuqori samaradorlik kuzatilganligini aniqladi. Bunga qarama-qarshi ravishda, konsentrik va izokinetik mashqlar majmualari tezkor-kuch qobiliyatlarini rivojlantirishda o‘zaro teng samaradorlikka ega ekanligi ma’lum bo‘ldi.