(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada jismoniy madaniyatning o‘quvchi yoshlar va talabalar kamolotidagi ijtimoiy-pedagogik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan va sog‘lom turmush tarzi mazmuni ochib berilib, ta’lim tushunchasining falsafiy-pedagogik asoslari Gumboldt, Gegel va Pestalozzi qarashlari misolida tahlil qilinigan va talabalarning intellektual, axloqiy va irodaviy rivojlanishidagi o‘zaro bog‘liqligi asoslab berilgan.