(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda ta’lim-tarbiya tizimini umuminsoniy qadriyatlar va milliy madaniyat asosida rivojlantirish masalalari yoritilgan. Xususan, jismoniy tarbiya va sport mashg‘ulotlarining yosh avlodni ma’naviy-axloqiy jihatdan barkamol etib tarbiyalashdagi ahamiyati tahlil qilingan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari bilan olib boriladigan dars, sinfdan tashqari va maktabdan tashqari jismoniy tarbiya tadbirlari orqali milliy qadriyatlarni singdirish yo‘llari ilmiy-uslubiy jihatdan asoslab berilgan.