(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada yosh erkin kurashchilarning o‘quv-mashg‘ulot jarayonida zamonaviy raqamli texnologiyalarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi GPS-trekerlar va HR-monitorlar (yurak urish tezligi datchiklari) yordamida mashg‘ulot yuklamalarini ob’ektiv baholash va nazorat qilish samaradorligini tahlil qilishdan iborat. Maqolada raqamli monitoring vositalari sportchilarning funksional holatini aniq o‘lchash, yuklamalar hajmi va intensivligini optimallashtirish hamda ortiqcha charchashning oldini olish imkoniyatini berishi ilmiy asoslangan. Olingan natijalar yosh kurashchilarning tayyorgarlik darajasini oshirishda texnologik yondashuvning afzalliklarini ko‘rsatadi.