(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Pedagogika fani taraqqiyotining so‘ngi bosqichida qo‘lga kiritilgan yangiliklar juda ko‘p bo‘lishiga qaramasdan, oldingilaridan keskin farq qiladigan, pedagogik faoliyatni keskin o‘zgartirishni taqoza etadigan yangilik – bu pedagogik jarayonni texnologik asoslarda yo‘lga qo‘yishdan iboratdir.O‘tgan asrning 50-60 yillarida dunyodagi rivojlangan mamlakatlarda an’anaviy ta’lim tizimidan qoniqmaslik, mazmun-mohiyat jihatidan butunlay yangi, bilim berish va aqliy kamolotga erishishning ilmiy asoslangan tizimini yaratishga intilash kuchaydi.