(untitled) (KONFERENSIYA, 2026)
Maqolada yosh futbolchilarning son orti mushaklari jarohatlanish xavfini kamaytirishda ekssentrik yuklamali mashqlarning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot davomida maxsus ishlab chiqilgan ekssentrik mashqlar majmuasining mushak tolalarining elastikligi va kuchiga ta’siri eksperimental baholanadi. Olingan natijalar ushbu metodikaning jarohatlar profilaktikasidagi yuqori samaradorligini va yosh sportchilarning jismoniy tayyorgarligini oshirishdagi ahamiyatini tasdiqlaydi.