(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Bugungi globallashuv davrida ta’lim tizimining asosiy maqsadi — har bir shaxsning shaxsiy imkoniyatlarini inobatga olgan holda, uni jamiyat hayotiga faol ishtirok etishga tayyorlashdir .Inklyuziv ta’lim alohida yordamga muxtoj bolalarni me’yorda rivojlanishdagi bolalar bilan teng xuquqlilik asosida ta’lim – tarbiya olishlarini ta’minlaydi. Shuning uchun ham ahamiyatlidir. Inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, uning psixologik-pedagogik mazmuni talabalarning kasbiy, ijodiy rivojlanishiga albatta ta’sir ko’rsatadi.