(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’limning nazariy va metodologik asoslari, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni hamda insonparvarlik tamoyillari asosidagi rivojlanish yo‘nalishlari keng yoritilgan. Inklyuziv ta’lim — bu har bir bolaning individual imkoniyatlarini inobatga olgan holda ta’lim jarayoniga to‘liq jalb etish tizimi bo‘lib, uning asosiy maqsadi barcha bolalarga teng ta’lim olish sharoitini yaratishdan iborat. Maqolada inklyuziv ta’limning nazariy poydevorini tashkil etuvchi insonparvarlik, demokratik, sotsiopsixologik va pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan.