(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv taʼlim tizimining nazariy-metodologik asoslari, uni tashkil etishning psixologik-pedagogik tamoyillari hamda taʼlim jarayonida maxsus ehtiyojga ega bolalarning ijtimoiy integratsiyasi masalalari yoritilgan. Shuningdek, inklyuziv taʼlimni amalga oshirishda pedagogning kasbiy kompetensiyasi va metodik yondashuvlarning ilmiy asoslari tahlil qilinadi.