(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada ko‘rish va eshitish qobiliyati cheklangan o‘quvchilar uchun mo‘ljallangan dasturiy vositalar tizimi tahlil qilinadi. Unda mavjud texnologiyalar screen readerlar, Optical Character Recognition — Optik belgilarni tanish texnologiyasi (OCR), subtitr va nutqni-matnga vositalari, Braille integratsiyasi va boshqalar, ularni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish metodikasi, samaradorlikni baholash mezonlari hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari sun’iy intellekt, Virtual Reality - Virtual reallik (VR) Augmented Reality- Kengaytirilgan reallik (AR), Internet of Things - Narsalar interneti (IoT) yoritiladi. Shuningdek, ilmiy-amaliy tavsiyalar va O‘zbekiston sharoiti uchun amalga oshiriladigan loyihalar keltiriladi.