(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada salomatligi cheklangan kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarda o‘qishga bo‘lgan motivatsiyani shakllantirish jarayonida o‘qituvchining roli O‘qituvchining individual yondashuvi, rag‘batlantirish usullari o‘yinli va ko’rgazmali metodlarlarning samaradorligi tahlil qilbbingan. Shuningdek, salomatligi cheklangan o‘quvchilarning ehtiyojlari va psixologik xususiyatlariga moslashtirilgan ta’lim jarayonini tashkil etishning afzalliklari ko‘rsatib berilgan. Maqolada dars jarayonida va darsdan tashqari mashg‘ulotlarda motivatsiyani oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ham bayon etilgan. Natijada, o‘qituvchining to‘g‘ri pedagogik yondashuvi o‘quvchilarda o‘qishga nisbatan ijobiy munosabat, ishonch va faollikni rivojlantirishi asoslab berilgan.