(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim muassasalarida inklyuziv ta’limni joriy etish jarayonida yuzaga keladigan ijtimoiy va psixologik muammolar tahlil qilingan. Inklyuziya tamoyillarini amalga oshirishda o’qituvchi va o’quvchilarning psixologik tayyorgarligi, jamiyatning nogironligi bo’lgan shaxslarga nisbatan munosabati, shuningdek, ota-onalarning inklyuziv ta’limga bo’lgan qarashlari o’rganilgan. Muallif inklyuziv muhitni shakllantirishda pedagogik jamoaning hamkorligi, psixologik qo’llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish va ijtimoiy stereotiplarni bartaraf etishning ahamiyatiga e’tibor qaratgan. Tadqiqot natijalari asosida inklyuziv ta’limni samarali joriy etish uchun ijtimoiy-psixologik sharoitlarni yaxshilash bo’yicha takliflar berilgan.